skok na glavno vebino izjava o dostopnosti

Učenci 8. c razreda Osnovne šole Šmarje pri Jelšah v šol. l. 1972/73

Spomini

Pred pol stoletja smo zapustili klopi osnovne šole v Šmarju pri Jelšah in se podali novim znanjem naproti. V 8. c razredu, ki ga je vodil razrednik prof. Karel Šmigoc, je v šolskem letu 1972/1973 osnovnošolsko šolanje zaključilo 20 učenk in 11 učencev.

Ob koncu šolskega leta nas je naš razrednik peljal na končni 3-dnevni izlet v Rovinj. Zvečer smo vstopili na vlak v Šmarju pri Jelšah in se v Rovinju nastanili v počitniških hiškah, po 6 oseb v vsaki. Razrednik nas je peljal tudi v kino. Gledali smo film o Drakuli. Samo ta film je bil takrat na sporedu. Seveda nas je bilo zelo strah. Bilo je seveda posebno doživetje, da smo bili v kinu in gledali film na velikem platnu. Zelo lep spomin je tudi na vožnjo z ladjo na Rdeči otok (Crveni otok). Ta zaključni izlet je bil za vse nas veliko doživetje, saj je večina od nas takrat prvič videla morje. Koliko jih je znalo plavat? Ne vem, mogoče trije ali štirje. Obstajajo tudi fotografije, saj je naš razrednik imel fotoaparat in poskrbel, da smo jih dobili v spomin.

V prvi vrsti od leve sedijo učitelji Frančišek Drobne (zgodovina), Marija Leskovšek (slovenščina) ravnatelj Jože Jakoš, prof. Karel Šmigoc (naš razrednik, fizika in matematika), Danica Amič (kemija) in tajnica šole Anica Škornik. V drugi vrsti od leve: Marinka Halužan, Nežika Arzenšek, Elizabeta Šuc, Majda Barič, Silva Škorja, Zinka Lorger, Zdenka Žlof, Metka Lorger, Ivanka Lorger, Veronika Vizjak, Majda Vrečko, Olga Kos, Jožica Bališ, Marija Plevčak, Franc Užmah. V tretji vrsti od leve: Mira Čakš, Janja Macur, Jožica Guzej, Zdenka Šket, Slavica Šilec, Marta Čebular, Branko Belčič, Vladimir Pavšek, Borut Lah, Miran Pintar, Martin Jecl, Vlado Began, Roman Klemenčič, Marjan Strašek, Anton Smole. Žal je na dan fotografiranja manjkal Anton Šeligo.

Prispevala: Mira Čakš

Slika

Szűrési lehetőségek

Keresés

Tartalom típus

Kategória
Kategória
Kategória
Kategória
Kategória

Régió választása


2008 - 2024 © KAMRA, Production: TrueCAD d.o.o.