skok na glavno vebino izjava o dostopnosti

Srečanje z dr. Miho Potočnikom na Nanosu, 1980

Na Nanosu so se v osemdesetih letih vrstili zelo uspešni pohodi 100 družin na Nanos. Organiziralo jih je postojnsko planinsko društvo in so privabljali veliko število planincev in prijateljev Nanosa. Tudi datum je bil izbran zelo premišljeno, bilo je tik pred začetkom novega šolskega leta, družine so bile še skupaj pred novimi šolskimi obveznostmi in … vreme je v tem času še zelo lepo in stabilno. Vse družine so dobile lično diplomo in v svoje pohodne izkaznice so odtisnile poseben žig, kot dokaz njihove udeležbe.

Tako je bilo tudi na šestem tovrstnem pohodu na Nanos leta 1980. Množica udeležencev, lep topel in sončen dan, srečanja s številnimi planinskimi znanci in prijatelji – sami prijazni razlogi kot nagrada za skromen napor pri vzponu iz Razdrtega do vrha Nanosa… Geslo 100 družin na Nanosu je bilo vsako leto visoko prekoračeno. Bistričani smo na tem vzponu imeli posebno čast, da je družina Vande Vrh bila prav stota družina na cilju. Prejeli so nagrado.

Na sliki: skupina planinskih organizatorjev in odbornikov iz Postojne in Ilirske Bistrice v družbi s cenjenim  dr. Miho Potočnikom predsednikom Planinske zveze Slovenije in legendo slovenskega planinstva. Obe društvi tako postojnsko kot ilirsko bistriško, sta bili v tem času sredi obnavljanja svojih planinskih postojank in tem za pogovor, gotovo ni zmanjkalo. Z leve: odbornik PD Postojna, dr. Miha Potočnik, Zdravko Žmitek predsednik PD Postojna in Avgust Petrovčič predsednik gradbenega odbora PD Snežnik Ilirska Bistrica, foto tajnik PD Ilirska Bistrica.  157/vč

Slika

Szűrési lehetőségek

Keresés

Tartalom típus

Kategória
Kategória
Kategória
Kategória
Kategória

Régió választása


2008 - 2024 © KAMRA, Production: TrueCAD d.o.o.