skok na glavno vebino izjava o dostopnosti

Pesniku Dragotinu Ketteju v spomin, 1969

Sedemdesetletnico smrti pesnika Dragotina Ketteja, 24. aprila 1969, so na Osnovni šoli v Ilirski Bistrici, ki nosi pesnikovo ime, spoštljivo obeležili.  S skupino slovenskih literatov so z učenci sooblikovali bogat kulturni program. Na prireditvi so s Kettejevo bralno značko nagradili kar 221 učencev višjih razredov in 43 učencev nižjih razredov.  Slovenski literati so pripovedovali o svojem pisateljskem ustvarjanju in učencem predstavili svoja dela. Učenci so bili navdušeni nad osebnim stikom z literati, ki so jih do tedaj poznali le po njihovih delih.

Po prireditvi so gostitelji goste popeljali še na Prem, kjer so si ogledali, pred letom dni odprt, muzejsko urejen Kettejev dom. Tu je nastala tudi objavljena fotografija.

Na sliki z desne,  Pavle Zidar, Manica Lobnik, Jože Šmit, Niko Grafenauer, Jaro Dolar (dir. študijske knjižnice v Ljb), prof. Alenka Breskvarjeva (Pedagoška svetovalka Zavoda v Kopru),  moj sošolec Ivan Bizjak (predstavnik Mladinske knjige), Franc Munih (ravnatelj os. šole D. Kette), Vito Dekleva  (predsednik Skupščine občine Ilirska Bistrica), Zala Šajn (slavistka na tej šoli) in Vojko Čeligoj (pomočnik ravnatelja na šoli gostiteljici. (vč) 

Slika

Szűrési lehetőségek

Keresés

Tartalom típus

Kategória
Kategória
Kategória
Kategória
Kategória

Régió választása


2008 - 2024 © KAMRA, Production: TrueCAD d.o.o.