skok na glavno vebino izjava o dostopnosti

Kadeti celjskega NK Kladivar pred srečanjem z Žalcem na Glaziji v Celju, okrog 1980

Z leve stojijo: trener več Kladivarjevih generacij nogometašev Vlado Glinšek, Boris Turnšek, Gregor Babič, Zlatko Koren, Jani Žilnik, Goran Malkič, Mitja Marinček; čepijo:  Robert Gorjanc, Josip Jurič, Alen Tkavc, Boštjan Kuzman, Rudi Škedelj ml. in Igor Prašnikar.

Spomini
Treniranje nogometa na nepozabni Glaziji in tekme za mlajše selekcije Kladivarja so bila najlepša leta moje mladosti. Naš trener je bil legendarni Vlado Glinšek. Če se prav spominjam, smo treninge imeli trikrat tedensko, konci tedna pa so, seveda, bili namenjeni tekmam. Z našimi gostovanji pri drugih klubih sem spoznal dobršen del Slovenije. Eno obdobje sem z nekaterimi nogometnimi kolegi, ki so na fotografiji nastopal hkrati tudi za mladinsko vrsto. Tega časa ne bom nikoli pozabil, kako sem v prvi postavi mladincev nastopil na kultnem stadionu Ljudski vrt v Mariboru. Očitno smo bili takrat od tega vsi preveč prevzeti in  visoko izgubili z domačo ekipo.

Med takratnimi nogometnimi kolegi  je bilo nekaj takih, ki so kasneje naredili uspešno kariero pri Kladivarju in tudi v drugih klubih, na primer Jani Žilnik, Rudi Škedelj, ml., Mitja Marinček, Zlatko Koren … Sam v tistem mladostnem obdobju očitno nisem dovolj verjel, da bi si lahko ustvaril vidnejšo nogometno kariero, kljub temu, da so me mnogi imeli za talentiranega. Poleg tega  sem se  v tem času s starši preselil  iz Celja in tako je bilo moje nogometne zgodbe pri Kladivarju konec.

Fotografijo prispeval: Rudi Škedelj st.
Spomine zapisal: Robert Gorjanc

Slika

Szűrési lehetőségek

Keresés

Tartalom típus

Kategória
Kategória
Kategória
Kategória
Kategória

Régió választása


2008 - 2024 © KAMRA, Production: TrueCAD d.o.o.