skok na glavno vebino izjava o dostopnosti
Map  

Šola zdravja v Metliki

Projekt Šola zdravja deluje od leta 2007, ko so začeli telovaditi v Piranu. Od leta 2009 je registriran kot  Društvo Šola zdravja  (DŠZ). Po vsej Sloveniji je že več kot 100 skupin.  Prepoznavna znaka  sta oranžna barva in telovadba vsako jutro ob 7.30 na prostem. V geslu sta povzeti dve sporočili, in sicer Tisoč gibov do zdravja in Vsak trenutek je nov začetek. Telovadbo vodijo usposobljeni prostovoljci. Namen ŠZ  je posameznikom podati osnovne napotke, kako dosegati čim boljšo gibljivost telesa in bolj polno življenje.

Read more

Pobudnici in začetnici skupine ŠZ v Metliki sta Marinka Plut in Tereza Derganc, ki se jima je kot usposobljena vaditeljica pridružila Milena Pavlovič.

Prvi dan (2. 2. 2015) jih je bilo 10.  Prihajale so redno ali kakor kateri dopušča čas. Tako jih je po enem mesecu telovadilo že 16. Vaje je vodila Milena Pavlovič, ki je opravila izobraževanje za vaditeljico vaj v ŠZ. Kasneje so licenco za vaditeljice pridobile še Marinka Plut, Tereza Derganc, Barica Henigman, Danica Makar in Branka Matkovič. Skupina naj bi imela namreč vsaj štiri usposobljene člane za vodenje vaj.

Vir: Jože Mihelčič

Photo gallery

Location

Show location

Information

Categories

Other

Published

06.08.2019 10:34

Modified

03.09.2019 10:00

Filtering options

Search

Content type

CATEGORIES
CATEGORIES
CATEGORIES
CATEGORIES

Organisation

Partner

Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam