skok na glavno vebino izjava o dostopnosti
Map  

Pokrajinski arhiv v Novi Gorici

Pokrajinski arhiv v Novi Gorici je najmlajši regionalni zgodovinski arhiv v Sloveniji, ustanovljen 1972. leta. Njegova glavna naloga je skrb za arhivsko gradivo na območju današnjih občin Ajdovščina, Bovec, Brda, Kanal, Kobarid, Miren-Kostanjevica, Nova Gorica, Tolmin, Vipava, Šempeter-Vrtojba in Renče-Vogrsko. Read more
Arhivsko gradivo je naša kulturna dediščina, arhivi, ki zanjo skrbimo, pa kulturne ustanove, podobno kot muzeji, knjižnice in zavodi za varstvo kulturne dediščine. Arhivom je izrecno zaupana skrb za del premične kulturne dediščine, ki ji pravimo arhivsko gradivo. To so dragoceni zapisi naše preteklosti, ki nam pomagajo odkrivati nekdanja dogajanja in razumeti sedanjost. Njihovo trajno vrednost za znanost in kulturo presojajo strokovni delavci arhivskih ustanov v sodelovanju z ustvarjalci in imetniki gradiva še preden dobijo prostor v pristojnem arhivu. Naloga arhiva je, da to vsebino prepoznava in vrednoti, naloga oziroma pravica imetnikov in ustvarjalcev gradiva pa je, da ga izročijo arhivu, ki s strokovno obdelavo poskrbi za trajno in varno hrambo ter omogoči njegovo uporabo širokemu krogu ljudi. Gradivo, zbrano v naši ustanovi, je nenadomestljivega pomena za kulturno podobo tega dela Primorske in dragocen sestavni del narodove kulturne dediščine.

Photo gallery

Location

Show location

Information

Categories

Institute

Phone

05 335 87 60

E-mail

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Published

22.05.2009 11:36

Modified

27.05.2009 15:42

Filtering options

Search

Content type

CATEGORIES
CATEGORIES
CATEGORIES
CATEGORIES

Organisation

Partner

Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam