skok na glavno vebino izjava o dostopnosti
Map  

Medobčinski muzej Kamnik

Muzej Kamnik, predhodnik današnjega Medobčinskega muzeja Kamnik, je 4. decembra 1961 ustanovil OLO Kamnik. K ustanovitvi je leta 1964 pristopila tudi občina Domžale. Na podlagi Zakona o uresničevanju javnega interesa za kulturo je bil kot pravni naslednik ustanovljen Medobčinski muzej Kamnik, ki so ga ustanovile Občina Kamnik s sklepom sveta 16. decembra 2003, Občina Komenda 18. decembra 2003 in Občina Trzin 15. decembra 2003. Odlok o ustanovitvi javnega zavoda Medobčinski muzej Kamnik je bil objavljen 16. januarja 2004 v Uradnem listu RS št. 3/2004.

 

Read more

Muzej je edini javni zavod, ki skrbi za varovanje, hranjenje in predstavljanje premične kulturne dediščine na širšem kamniškem območju ter je vpisan v razvid pooblaščenih muzejev Ministrstva za kulturo RS, kar potrjuje, da izpolnjuje predpisane strokovne, tehnične in prostorske pogoje za izvajanje državne javne službe muzejev. Ustanoviteljica muzeja je Občina Kamnik, vendar ta presega občinski pomen, kajti zadovoljuje potrebe prebivalcev tudi v občinah Komenda in Trzin, ki sta prav tako soustanoviteljici javnega zavoda. Delovanje javnega zavoda sofinancira Ministrstvo za kulturo RS.

Medobčinski muzej Kamnik sestavljajo tri enote: muzej na gradu Zaprice, Galerija Miha Maleš in Rojstna hiša Rudolfa Maistra.

Več na spletni strani muzeja http://www.muzej-kamnik-on.net/sl/Muzej/Predstavitev/Predstavitev+muzeja

Photo gallery

Location

Show location

Information

Categories

Institute

Phone

+386 1 8317 647

E-mail

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Published

08.02.2017 06:17

Modified

28.11.2017 03:32

Filtering options

Search

Content type

CATEGORIES
CATEGORIES
CATEGORIES
CATEGORIES

Organisation

Partner

Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam