skok na glavno vebino izjava o dostopnosti
Map  

Krajevna skupnost Smlednik

Krajevna skupnost Smlednik je ena izmed trinajstih krajevnih in vaških skupnosti v Občini Medvode. Njenih pet vasi, Dragočajna, Hraše, Moše, Smlednik in Valburga, leži med Savo in hribom Stari grad. Smlednik ima strateško lego, saj je bil skozi zgodovino ob trgovski poti iz Kamnika proti Škofji Loki in naprej v Italijo, s Starega gradu pa so imeli nadzor nad prehodom čez Savo. Stolp je bil verjetno zgrajen že v 11. stoletju, dozidavali so ga do leta 1610. Sredi 17. stoletja so se lastniki gradu preselili v dvorec v Valbugri. Smlednik ima bogato kulturno dediščino, obdan je z rodovitnimi polji in visokimi gorami v ozadju. 

Read more

Krajevna skupnost Smlednik (KS Smlednik) meri 1.583 ha, od tega je približno 780 ha gozdnih površin, 90 ha zelenih površin, 110 ha stanovanjskih površin, 550 ha kmetijskih površin ter 8 ha površin druge namenske rabe. Skladno s popisom prebivalstva leta 2017 živi na območju krajevne skupnosti približno 2.200 ljudi.

Tudi sicer je ena prvenstvenih nalog krajevne skupnosti obveščati in združevati vse krajane. Vsako društvo in organizacija najbolje opravlja poslanstvo na svojem področju. Krajevna skupnost spleta povezave med njimi in koordinira različne aktivnosti.

Location

Show location

Information

Phone

01 3627 008

E-mail

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Published

18.11.2019 09:25

Modified

18.11.2019 09:25

Filtering options

Search

Content type

CATEGORIES
CATEGORIES
CATEGORIES
CATEGORIES

Organisation

Partner

Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam