skok na glavno vebino izjava o dostopnosti
Map  
Knjižnica Laško je ena izmed 61 slovenskih splošnih knjižnic. Deluje na območju občin Laško in Radeče, ki skupaj zajemata okoli 18.400 prebivalcev. Knjižnica je od leta 1996 javni zavod, katerega ustanoviteljici sta Občina Laško in Občina Radeče. Sedež zavoda je osrednja knjižnica v Laškem, obsega pa še krajevni knjižnici v Radečah in Rimskih Toplicah ter izposojevališča v Juirkloštru. Read more
Prvi zametek javnega knjižničarstva pomeni ustanovitev Narodne čitalnice v Laškem leta 1869, ki je delovala dve leti, in nato leta 1893 ustanovitev Bralnega društva. Po vojni so leta 1924 ustanovili prvo pravo ljudsko knjižnico, ki je delovala v okviru šole, na celotnem območju pa je obstajalo tudi več društvenih knjižnic. V okviru kulturno prosvetnih društev so bolj ali manj redno delovale tudi knjižnice po drugi svetovni vojni. Ob zaposlitvi prve profesionalne knjižničarke leta 1976 so v laški občini delovale knjižnice v Laškem, Rimskih Toplicah, Radečah in Jurkloštru.
Knjižnica z izvajanjem in razvijanjem knjižnično-informacijske dejavnosti nudi dostop do znanj, informacij, spoznanj, odkritij in občutij drugih. S tem vzpodbuja vseživljenjsko izobraževanje (tudi v smislu uporabe novih tehnologij), ustvarjalnost, razmišljanje ter etično in estetsko senzibilnost. Tako pripomore k uspešnosti in zadovoljstvu občanov.
Z razvejanostjo dogajanj in prijetnim vzdušjem v knjižnici pa želi ljudi tudi povezovati, pospeševati dialog, gojiti socialno občutljivost in doprinesti svoj delež k pestrosti in prijaznosti življenja v lokalni skupnosti.

Photo gallery

Location

Show location

Information

Categories

Institute

Phone

03 73 44 300

E-mail

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Published

07.04.2011 07:28

Modified

18.04.2011 07:35

Filtering options

Search

Content type

CATEGORIES
CATEGORIES
CATEGORIES
CATEGORIES

Organisation

Partner

Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam