skok na glavno vebino izjava o dostopnosti
Map  

Knjižnica Brežice

Knjižnica Brežice je osrednja knjižnica za področje občine Brežice. Zgodovina javnega knjižničarstva v Brežicah se začne l. 1880, ko je bila ustanovljena slovenska čitalnica, katere delovanje je v času prve svetovne vojne zamrlo. Leta 1980 se je knjižnica preselila v sedanje pros Read more
Knjižnica Brežice je osrednja knjižnica za področje občine Brežice. Zgodovina javnega knjižničarstva v Brežicah se začne l. 1880, ko je bila ustanovljena slovenska čitalnica, katere delovanje je v času prve svetovne vojne zamrlo. Leta 1980 se je knjižnica preselila v sedanje prostore ob dijaškem domu. Knjižnica je leto pozneje odprla oddelek v Pišecah in 10 let pozneje oddelek v Vojašnici Cerklje ob Krki. Oddelek v Vojašnici SV Cerklje ob Krki je deloval od leta 1992 na pobudo takratnega poveljnika 210. V začetku leta 1998 je z vključitvijo oddelka v računalniški knjižnični sistem COBISS oddelek ponovno zaživel. Vojašnica je odprla vrata javnosti s 4. novembrom 2004, od tega dne imajo dostop do obogatene zbirke knjižničnega gradiva tudi krajani Cerkelj ob Krki in okolice.Knjižnica je aprila 2005 odprla samostojni oddelek za mladino v novih prostorih, s čimer se je zaključila 1. faza investicije. Na oddelku se nahaja leposlovje in strokovna literatura za mladino in neknjižno gradivo. Hkrati pa se izvaja že 2. faza, ki vključuje dozidavo dodatnih površin.

Photo gallery

Location

Show location

Information

Categories

Institute

Phone

07 49 62 649

E-mail

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Published

02.10.2006 12:28

Modified

02.10.2006 12:28

Filtering options

Search

Content type

CATEGORIES
CATEGORIES
CATEGORIES
CATEGORIES

Organisation

Partner

Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam