skok na glavno vebino izjava o dostopnosti
Map  

Knjižnica Bena Zupančiča Postojna

Prenovljena, moderna, sončna in zračna ter s tem kar najbolj prijazna knjižnica, ki naj vsem dviguje kvaliteto življenja, omogoča dostop do vsega razpoložljivega knjižničnega gradiva ter omogoča izobraževanje, kulturno udejstvovanje in prijetno izpolnjevanje prostega časa.

Read more
Knjižnica Bena Zupančiča Postojna s svojimi podružnicami v Pivki in Prestranku in potujočo knjižnico, predstavlja danes množičen kulturno-informacijski dejavnik, o čemer priča podatek o 132.036 registriranih obiskih v izposoji in čitalnicah in še o 6796-tih obiskih raznih kulturnih prireditev v knjižnici (podatek za leto 2010). Z delno udeležbo prebivalstva z območja sosednjih občin (tu ne mislim na Pivko), začenja preraščati izključno lokalni pomen.

Zaradi pomena zadanih ji nalog in zaradi našega odpiranja mednarodnim tokovom predstavlja knjižnična dejavnost nacionalno prioriteto, dejavnost strateškega pomena in hkrati kanal za zagotavljanje nekaterih temeljnih pravic, kot sta pravica do obveščenosti ali pravica do izobraževanja. Bralna kultura in funkcionalna pismenost kot usposabljanje za znanje in kot usposobljenost za aktivno sodelovanje v družbenih procesih sta vgrajeni v temelje izobrazbe, komunikacije, socializacijskih procesov…

To velja tudi in posebej v času informacijske družbe in vseživljenskega učenja, za katerega knjižnica pomeni cenovno dostopno infrastrukturo.

Naša vizija se osredotoča na potrebe "novega", boljšega sveta, za katerega se zavzemamo. Z njo želimo potencialno prispevati k željenim spremembam, je pa seveda korak pred stvarnostjo, pogled v daljavo, v uspešno prihodnost, ki naj bi združeval in povezoval ter spodbudil pozitivna čustva oziroma naklonjen odnos do naše knjižnice.

Photo gallery

Location

Show location

Information

Categories

Institute

Phone

05 726 50 73

E-mail

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Published

21.03.2011 12:47

Modified

18.10.2016 19:26

Filtering options

Search

Content type

CATEGORIES
CATEGORIES
CATEGORIES
CATEGORIES

Organisation

Partner

Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam