skok na glavno vebino izjava o dostopnosti
Map  

Foto krožek Društva ljudske tehnike Cinkarna Celje

Društvo ljudske tehnike Cinkarna Celje ima že več kot polstoletno tradicijo. Ustanovljeno je bilo leta 1956, že naslednje leto pa je začel pod njegovim okriljem delovati Foto krožek. Med pobudniki ustanovitve je bil Avgust Deržek, ljubiteljski slikar in fotograf ter vrsto let njegov »duhovni« vodja. Med bolj aktivnimi člani krožka so bili Pavle Žele, Ivo Ramšak, Polde Šmon, Drago Lamper, Zlatko Šentjurc, Riko Mlekuž, Mira Gorenšek, Albin Valand, Dušan Mastnak, Franci Horvat, Blaž Črepinšek in Amina Kolarič.

V prvih letih delovanja krožka so člani fotografirali delo v obratih znotraj tovarne in s tem pisali fotografsko zgodovino Cinkarne, kasneje pa so se začeli ukvarjati tudi z umetniško fotografijo. Članom Foto krožka so svoje znanje posredovali med drugimi naslednji mentorji: Drago Lamper, Riko Mlekuž, Marko Rebov, Igor Rosina …  

Foto krožek že nekaj let uspešno vodi g. Blaž Črepinšek, njegova desna roka je Amina Kolarič, ki mu pomaga pri tajniških opravilih. Člani Foto krožka sodelujejo na domačih in mednarodnih razstavah, na katerih so prejeli pomembna nagrade in priznanja.

Photo gallery

Location

Show location

Information

Categories

Society

Contacts

Amina Kolarič

Published

05.05.2021 16:46

Modified

17.05.2021 14:36

Filtering options

Search

Content type

CATEGORIES
CATEGORIES
CATEGORIES
CATEGORIES

Organisation

Partner

Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam