skok na glavno vebino izjava o dostopnosti
Map  

Društvo rokodelcev Moravške doline

Na Moravškem je rokodelstvo znano že od nekdaj, saj so se številne ročne spretnosti razvile iz potreb v vsakdanjem življenju. Delovali so podobarji, kiparji, slikarji, kovači, kolarji, pletarji, mizarji, tkalci, vezilje, kitarji, piparji in še mnogi drugi. Žal so mnoge obrti že skoraj izumrle. Read more
Na srečo so se pred leti v Občini Moravče zbrali ljubitelji ljudskega izročila, ki so ga iztrgali pozabi. Mesečno se srečujejo na temnatskih delavnicah, kjer pletejo, kvačkajo, vezejo, klekajo, izdelujejo predmete iz lesa, gline, slame in kovine. Slikajo na papir, svilo in steklo, izdelujejo pirhe, voščilnice, rože iz krep papirja in še mnogo drugih predmetov, ki so jih včasih izdelovale pridne rokodelske roke. Njihovi izdelki so krasili mnoge razstave, sejme in prireditve v domači občini in tudi drugje. Z veseljem si jih ogledujejo domačini in tudi drugi obiskovalci.

Photo gallery

Location

Show location

Information

Categories

Society

Phone

01/ 897 80 92

E-mail

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Contacts

Branka Bizjan
Bojana Dorič

Published

12.10.2012 11:54

Modified

23.11.2012 08:43

Filtering options

Search

Content type

CATEGORIES
CATEGORIES
CATEGORIES
CATEGORIES

Organisation

Partner

Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam