Map  

Društvo bibliotekarjev Maribor (DBM)

Društvo bibliotekarjev Maribor (DBM) je bilo ustanovljeno 15. 12. 1967 kot pravni naslednik leta 1950 ustanovljene podružnice Društva bibliotekarjev Slovenije v Mariboru. Deluje na območju upravnih enot Maribor, Lenart, Ormož, Pesnica, Ptuj, Ruše in Slovenska Bistrica.

Društvo sodeluje s področnimi društvi bibliotekarjev in z drugimi sorodnimi društvi v Republiki Sloveniji. Vključeno je v Zvezo bibliotekarskih društev Slovenije in Zvezo kulturnih društev Maribor. Sodeluje tudi s sorodnimi mednarodnimi društvi.

Namen Društva je izmenjavanje strokovnih izkušenj, povezovanje knjižničarjev, zavzemanje za profesionalno integriteto članov, pospeševanje razvoja knjižničarske stroke in dejavnosti ter utrjevanje njenega položaja v družbi. Člani se v okviru Društva srečujejo z namenom, da medsebojno sodelujejo, obravnavajo in razrešujejo strokovna vprašanja, ki so skupnega pomena, ter sodelujejo pri razvoju knjižničarske dejavnosti, knjižnic in osebnem razvoju poklicne poti.

Vir: Predstavitev društva. Maribor: Društvo bibliotekarjev. Pridobljeno 16. 4. 2018 s spletne strani: http://www.drustvo-bibliotekarjev.nevladna.org/nasa-dejavnost/

Photo gallery

Location

Information

Categories

Society

Phone

02 23 52 100

E-mail

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Published

16.04.2018 08:53

Modified

10.09.2018 22:20

Filtering options

Search

Content type

CATEGORIES
CATEGORIES
CATEGORIES
CATEGORIES

Organisation

Partner

Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam