skok na glavno vebino izjava o dostopnosti
Map  

Celjska Mohorjeva družba

Prva slovenska založba deluje na dveh uglednih lokacijah: v Celju na Prešernovi 23, v najožjem središču knežjega mesta, kjer je pravni sedež društva in podjetja, in v Ljubljani, kjer je v središču naše prestolnice nad Tromostovjem na Nazorjevi 1 prijetna Mohorjeva knjigarna z dvoranico.

Read more
Celjska Mohorjeva družba izdaja slovensko leposlovje in prevode tujega leposlovja, otroško in mladinsko književnost, strokovno literaturo najrazličnejših strok, priročnike z mnogih področij, marsikatere učbenike in muzikalije ter od leta 2006 samostojno najstarejšo kulturno revijo Zvon, ki je samo za nekaj pičlih desetletij mlajša od Mohorjeve.

Mohorjeva gradi slovensko nacionalno identiteto na širokem področju kulture in znanosti, pri čemer se odpira najširšemu krogu ne glede na generacijsko, nazorsko in politično razdeljenost. Pri izvajanju svojega poslanstva tako sodeluje z najuglednejšimi znanstvenoraziskovalnimi, kulturnimi, vzgojnimi in drugimi podobnimi institucijami, vladnimi in nevladnimi organizacijami ter strokovnjaki iz Slovenije in tujine.

Poleg izdajanja publikacij Mohorjeva organizira znanstvena in strokovna srečanja, kulturne in izobraževalne prireditve, okrogle mize, delavnice, radijske oddaje , permanentno izobraževanje, sodeluje pri projektu Slomškovega bralnega priznanja itd.

Več o zgodovini najstarejše slovenske založbe na povezavi.

Photo gallery

Location

Show location

Information

Categories

Company

Phone

03 426 48 00

E-mail

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Published

04.12.2013 15:50

Modified

25.08.2018 05:11

Filtering options

Search

Content type

CATEGORIES
CATEGORIES
CATEGORIES
CATEGORIES

Organisation

Partner

Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam