Map  

Večna lepota in pomenljivost cvetja in žensk

Mestna knjižnica Ljubljana, enota Slovanska knjižnica, vabi vse ljubitelje umetnosti in rož na edinstven dogodek, ki bo v sredo, 13. marca 2019, ob 19. uri v kletni dvorani na Einspielerjevi 1 za Bežigradom. 

Jassmina Marijan, kustosinja iz Narodne galerije, in Matjaž Mastnak, svetovalec iz Arboretuma Volčji Potok, bosta v interakciji predstavila izbor slik, ob katerih bosta prikazala primere zanimivih presekov umetnostne zgodovine in botanike oziroma vrtnarstva. Predstavitev bosta dopolnila s slikami, ki jih na dosedanjih predavanjih še nista izpostavila.

O projektu Narodna galerija v Arboretumu, ki se s prireditvijo v Slovanski knjižnici zaključuje, bo uvodoma spregovorila Mateja Račevski. V letu 2018 sta se Narodna galerija in Arboretum Volčji Potok povezala v projektu, katerega namen je bila promocija likovne umetnost in zaklada naše osrednje galerijske ustanove. 

Read more

Vsak mesec so v arboretskem parku razstavili nove tri povečane reprodukcije slik z zanimivimi komentarji umetnostnega zgodovinarja in botanika. Koncept izbora slik je bil tak, da so bile prikazane in interpretirane slike, ki vključujejo cvetje in ženske kot portretiranke ali slikarke.
V začetku leta 2019 so bili obiskovalci Arboretuma povabljeni k glasovanju za najljubšo razstavljeno sliko. Na dogodku bomo predstavili rezultate in izmed sodelujočih izžrebali pet dobitnikov vstopnici za ogled stalne zbirke Narodne galerije.

Photo gallery

Location

Information

Title

Večna lepota in pomenljivost cvetja in žensk

Date of Event

sreda, 13. 3. 2019 ob 19.00

Location

Einspielerjeva ulica 1
1000 Ljubljana

Published

08.03.2019 13:05

Modified

08.03.2019 13:05

Filtering options

Search

Content type

CATEGORIES
CATEGORIES
CATEGORIES
CATEGORIES

Organisation

Partner

Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam