Map  

Tam med Malo in Véliko goró - Predstavitve knjige

V oktobru ste vabljeni na štiri predstavitve prve zbirke ljudskega pripovednega izročila Ribniške doline z naslovom TAM MED MALO IN VÉLIKO GORÓ. Knjiga je plod večletnega arhivskega in terenskega raziskovanja bibliotekarja in domoznanca Domna Češarka.

Terenska raziskava je bila večidel izvedena na območju Ribniške doline oz. znotraj meja ribniškega gospostva, katerega naslednici sta današnji občini Ribnica in Sodražica. V njej boste med drugim našli pravljice in legende, izvedeli, v katera bajeslovna bitja smo verjeli, kje so zakopani zakladi, kje je strašilo, se nasmejali ob vicih o Ribničanih itn. Knjigo bogati tudi zbirka kratkih folklornih žanrov kot so fraze, kletvice, pregovori, rečenice itn. Osrednji fokus je bil zbrati kronološko najstarejše zgodbe, zato to delo še zdaleč ni zaključeno. Namen knjige je ohranjanje večnega spomina na duhovno kulturo ljudi, ki živijo v Ribniški dolini.

Nastala je v okviru EU projekta Knjižnice Miklova hiša Ribnica z naslovom Življenje ustvarja zgodbe, ki ga je finančno podprl LAS PPD.

Knjiga bo predstavljena v mesecu oktobru na štirih lokacijah:

Uradno bo izšla 21. oktobra na predstavitvi, ki bo potekala v Miklovi dvorani ob 19.00 (Knjižnica Miklova hiša Ribnica).


22. 10. ob 19.00, Rašica, galerija Skedenj
(Trubarjeva domačija)


28. 10. ob 18.00, Zamostec, Lesarjev skedenj
(gostilna Urška)


29. 10. ob 18.00, Hrib – Loški Potok,
Kulturno-turistični center

Vljudno vabljeni!

Photo gallery

Location

Information

Title

Tam med Malo in Véliko goró - Predstavitve knjige

Location

Ribnica

Contact

Domen Češarek

Categories

Literary event

Published

21.10.2019 10:57

Modified

21.10.2019 10:58

Filtering options

Search

Content type

CATEGORIES
CATEGORIES
CATEGORIES
CATEGORIES

Organisation

Partner

Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam