skok na glavno vebino izjava o dostopnosti
Map  

Spodnje Podravje, dežela kulinaričnih pregreh

Pokrajinski muzej Ptuj – Ormož vabi na ogled razstave Spodnje Podravje, dežela kulinaričnih pregreh, ki bo na ogled od 25. do 30. septembra 2021 na Ptujskem gradu.

Na interdisciplinarni razstavi predstavljajo zgodovinski pregled prehranjevanja obravnavanega območja od antike do sodobnosti ter z gastronomijo povezano nepremično, premično in nesnovno dediščino. Postavitev razstave so popestrili s ponazoritvami na panojih, s tematskimi upodobitvami ter s predmeti iz ptujskega muzeja, sorodnih ustanov in zasebnih zbirk. Nesnovna dediščina je zastopana z dokumentarnim filmom Omamni vonj praznične peke, Priprava prazničnih pogač na območju Ptuja in njegove okolice.

Z razstavo se ptujski muzej pridružuje dogodkom ob imenovanju Slovenije za nosilko naziva Evropska gastronomska regija 2021.

Ogled razstave bo mogoč ob izpolnjevanju pogoja PCT. Obiskovalce prosijo, da spoštujejo priporočila NIJZ o preprečevanju širjenja koronavirusne bolezni covid-19. 

Photo gallery

Location

Show location

Information

Title

Spodnje Podravje, dežela kulinaričnih pregreh

Date of Event

25.-30. september 2021

Location

Ptujski grad

Categories

Exhibition

Published

22.09.2021 10:03

Modified

22.09.2021 11:01

Filtering options

Search

Content type

CATEGORIES
CATEGORIES
CATEGORIES
CATEGORIES

Organisation

Partner

Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam