skok na glavno vebino izjava o dostopnosti
Map  

Sosed tvojega brega

V nedeljo, 30.8.2020, so se v Metliki zbrali v Sloveniji živeči literati tujih narodnosti, ki pišejo v svojem materinem jeziku. Poleg jezikov bivše države je to še arabščina, francoščina,  španščina, nemščina in angleščina.

Read more

To je bilo sicer že 42. srečanja pod imenom Sosed tvojega brega, ki ga organizira JSKD. Metlika pa je bila prizorišče prvič. Na razpisu je sodelovalo 46 avtorjev ki so cel dan preživeli na metliškem gradu, kjer so potekale literarne delavnice pod vodstvom pisatelja Zorana Kneževiča in pesnice in urednice Ane Porenta.  Oba sta tudi pregledala besedila vseh sodelujočih avtorjev in opravila izbor avtorjev, kateri so se potem predstavili na zaključni prireditvi. Le ta je bila v večernih urah, ob strogem spoštovanju pravil NIJZ, na metliškem grajskem dvorišču.  Dogodek je moderirala Klavdija Kotar. Nastopila pa sta tudi Zdravko Kunič (kitara) in Peter Ambrožič (harmonika) Prihodnje, 43. srečanje Sosed tvojega brega, bo prihodnje leto v Mariboru. 

Photo gallery

Location

Show location

Information

Title

Sosed tvojega brega

Date of Event

18.30

Location

Metlika, Grajsko dvorišče

Contact

Rus, Matjaž

Categories

Literary event

Published

04.09.2020 10:42

Modified

04.09.2020 10:42

Filtering options

Search

Content type

CATEGORIES
CATEGORIES
CATEGORIES
CATEGORIES

Organisation

Partner

Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam