Map  

Slovesnost ob prejemu nagrade European Heritage Award 2019

Vabljeni na slovesnost ob prejemu nagrade European Heritage Award 2019, ki bo v sredo 13. novembra 2019, ob 17. uri pred paviljonom na Glavnem trgu v Celju. 

Read more

Evropska komisija in Europa Nostra, vodilna evropska organizacija na področju kulturne dediščine, je 29. oktobra v Parizu v času Kongresa evropske kulturne dediščine (European Heritage Congress) podelila nagrado Evropske unije za kulturno dediščino (European Heritage Award / Europa Nostra Award 2019) za paviljon na Glavnem trgu v Celju. 

Gre za najprestižnejšo nagrado na tem področju, za katero sredstva prispeva program Ustvarjalna Evropa (Creative Europe). Petindvajset prejemnikov nagrade iz 16 držav je prejelo priznanje za izjemne dosežke na področjih konservatorstva, raziskav, predanega dela ter izobraževanja, usposabljanja in ozaveščanja.

Paviljon je  Mestna občina Celje odprla  leta 2016 za prezentacijo arheologije na Glavnem trgu. Paviljon, v katerem je tudi turistično-informacijski center, med drugim predstavlja ostanke dveh razkošno okrašenih rimskih vil, najdenih med prenovo starega mestnega jedra.  Arhitekturno dovršeno prezentacijo odkritih arheoloških ostalin, ki so izjemne v širšem slovenskem in evropskem prostoru, sta prepoznali tudi Evropska unija in organizacija Evropa Nostra. 

 

Vir: http://www.pokmuz-ce.si/sl/

Photo gallery

Location

Show location

Information

Title

Slovesnost ob prejemu nagrade European Heritage Award 2019

Location

Glavni trg 17, Celje

Categories

Exhibition

Published

13.11.2019 08:18

Modified

30.11.2019 05:41

Filtering options

Search

Content type

CATEGORIES
CATEGORIES
CATEGORIES
CATEGORIES

Organisation

Partner

Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam