Map  

Simona Šuc - prostranost barvnega pogleda

Umetnostna galerija Maribor vas v petek, 7. junija 2019, ob 19. uri vljudno vabi v UGM Studio na otvoritev razstave prostranost barvnega pogleda mariborske slikarke Simone Šuc. Na ogled bo nabor slikarkinih barvitih del zadnjih let, ki nosijo poetična in mistična imena kot na primer prostranost barvnih gladin, cvet barve, mavrica rastja, kristalna jasnost tkanine resnic ali zvok vode v snežnih globinah. Naslovi del so namenoma napisani z malo začetnico, s čimer slikarka sporoča, da so vsi elementi, zaobjeti v naslovu, enakovredni. 

Kustosinja razstave je Andreja Borin. Pogovor z umetnico bo istega dne ob 18. uriRazstava bo na ogled do 6. julija 2019.

Read more

Slikarstvo Simone Šuc se napaja iz globokega stika z lastno bitjo, zvokov, besed, glasbe, gibov, naravnih ritmov … Vse, kar je trenutno v slikarkinem fizičnem, čustvenem, duhovnem in miselnem dosegu, najde svoj odmev v sliki, skicirki ali besedi. Slikarka v svoji skicirki denimo zapiše: »Delati popoln krog, pomeni iskati popolnost, zatekati se k iluziji«. Zavedanje, da krog izpod njenih rok ni popoln, je ne odvrne od njene izbrane oblike. Krog predstavlja osnovni gradnik njenih slikarskih vizij in ji omogoča nešteto različic in izpeljav, nešteto miselnih pokrajin, nešteto barvnih vpogledov v prostranost barv, kot je poimenovala svojo aktualno razstavo.

Photo gallery

Location

Information

Title

Simona Šuc - prostranost barvnega pogleda

Date of Event

7. 6. 2019 ob 19.00

Location

Umetnostna galerija Maribor - UGM Studio

Categories

Exhibition

Published

06.06.2019 08:36

Modified

06.06.2019 08:36

Filtering options

Search

Content type

CATEGORIES
CATEGORIES
CATEGORIES
CATEGORIES

Organisation

Partner

Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam