Map  

Predstavitev kolekcije: Jože Karlovšek

Celjska Mohorjeva družba vabi v sredo, 6. novembra 2019, ob 11. uri v knjigarno Celjske Mohorjeve na Nazorjevi ulici 1 v Ljubljani na predstavitev kolekcije Jože Karlovšek

Jože Karlovšek (1900–1963) je bil neutrudni raziskovalec in strokovnjak za ornamentiko in slovensko stavbno dediščino, raziskovalec ljudske umetnosti, gradbenik in slikar. Svoje življenje je posvetil raziskovanju slovenskega ornamenta.

Njegova vnukinja Katarina Karlovšek sedaj z Agencijo RTA ponuja paleto izdelkov s premišljeno apliciranimi ornamenti, ki jih je zbral in zrisal Jože Karlovšek. Ne govorimo torej o ponavljanju zgodovinskega spomina ali zgolj kopiranju Karlovškovih ornamentov, ampak o premišljeni aplikaciji, ki upošteva različnost gradiv, oblike predmetov in njihove uporabnosti ter namene. S to kolekcijo dobivamo v Sloveniji izdelke, ki so razpoznavni prav zaradi izbranih ornamentov.

Read more

Gostje:
Katarina Karlovšek
prof. dr. Janez Bogataj
dr. Bojana Rogelj Škafar, kustodinja za ljudsko umetnost Slovenskega etnografskega muzeja
Katarina Rojc,
Kaligrafija s Katarino (Ornament in kaligrafija)

Vabljeni!

Vir: https://www.mohorjeva.org/predstavitev-kolekcije?fbclid=IwAR0urT5exXwnA8FjkHumePdrIuTXKCW0p503-0-grvkU-EJWRr0fsqcdgjQ

Photo gallery

Location

Show location

Information

Title

Predstavitev kolekcije: Jože Karlovšek

Date of Event

V sredo, 6. novembra 2019, ob 11. uri

Location

Nazorjeva ulica 1, Ljubljana

Published

05.11.2019 15:23

Modified

05.11.2019 15:29

Filtering options

Search

Content type

CATEGORIES
CATEGORIES
CATEGORIES
CATEGORIES

Organisation

Partner

Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam