Map  

Paviljon na Glavnem trgu 17 v Celju

Osrednja knjižnica Celje vabi v četrtek, 5. decembra 2019, ob 18. uri v Levstikovo dvorano na predavanje arhitekta Nandeja Korpnika o paviljonu na Glavnem trgu 17 v Celju.

Med obsežno sanacijo celjskega mestnega jedra v letih 2013 in 2014 so pred zgradbo na naslovu Glavni trg 17 odkrili bogate in dotlej neslutene ostanke dveh starorimskih vil in kleti srednjeveške mestne hiše. Kvaliteta najdbe je presenetila in zamajala nekatera do sedaj znana dejstva o antični Celei. Kmalu so strokovnjaki Zavoda in Pokrajinskega muzeja Celje spoznali, da gre za ostaline izjemnega pomena, ki jih je potrebno prezentirati in situ, torej na mestu najdbe samem. 

Read more

Projektu se je pridružil še avtor slavljenca, arhitekt Nande Korpnik. Ker so bile najdbe neposredno pod prejšnjo pohodno površino, so v ustvarjalno-konzervatorskem timu sprejeli odločitev, da jih bodo prezentirali v sklopu paviljona, ki je bil slovesno odprt jeseni pred tremi leti.

Edinstveni paviljon, ki predstavlja sinergijo znanj in ustvarjalnosti najboljših posameznikov s področja konzervatorstva in arhitekture v Celju, je letos prejel   prestižno nagrado European Heritage Award.

Photo gallery

Location

Show location

Information

Title

Paviljon na Glavnem trgu 17 v Celju

Date of Event

V četrtek, 5. decembra 2019, ob 18. uri.

Location

Muzejski trg 1 a Celje

Categories

Lecture

Published

30.11.2019 05:50

Modified

30.11.2019 05:51

Filtering options

Search

Content type

CATEGORIES
CATEGORIES
CATEGORIES
CATEGORIES

Organisation

Partner

Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam