skok na glavno vebino izjava o dostopnosti
Map  

Medobčinski muzej Kamnik vabi v sredo, 12. februarja 2020, ob 18. uri v rojstno hišo Rudolfa Maistra na Šutni 23 na predstavitev stripa Naš Maister. 

Z avtorjema, dr. Mihaelom Glavanom in Damijanom Stepančičem, se bo pogovarjala Alenka Juvan. 

Read more

Na slovensko literarno prizorišče je spet precej pogumno zakorakal strip, ki želi tudi resnejše teme, preteklost in znamenite osebnosti predstaviti bolj v risbi in malo manj v besedi. Tako so svoj strip že dobili Ivan Cankar pa Ivan Rob in slavni Maistrov borec na Koroškem Franjo Malgaj; izšli so tudi Slovenski klasiki v stripu. In zdaj je na vrsti najslavnejši slovenski general, ki je kot bogata renesančna osebnost z mnogo talenti prav gotovo mamljiv lik za upodobitev in predstavitev na stripovskih straneh. Strip Naš Maister, ki je nenavaden tudi zaradi svojega videza, s trdimi platnicami kot knjiga, je pred kratkim izdala založba MIŠ. O njem je zapisala: »Razgiban, napet in zgodovinsko verodostojen strip o narodnem junaku Rudolfu Maistru se ponuja v branje mladim in odraslim.« Kako je nastajal, pa nam bosta razložila avtorja: pisec besedila dr. Mihael Glavan, in tisti, ki ga je narisal, ilustrator Damijan Stepančič.

Vabljeni.

Vir: https://www.facebook.com/events/792109354625791/

Photo gallery

Location

Show location

Information

Title

Naš Maister

Date of Event

Sreda, 12. februarja 2020, ob 18. uri

Location

Rojstna hiša Rudolfa Maistra, Šutna 23, 1241 Kamnik

Categories

Lecture

Published

11.02.2020 18:11

Modified

11.02.2020 18:12

Filtering options

Search

Content type

CATEGORIES
CATEGORIES
CATEGORIES
CATEGORIES

Organisation

Partner

Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam