skok na glavno vebino izjava o dostopnosti
Map  

Narečna poezija - izvir, ki je začel teči pred stoletji

V četrtek, 10. septembra 2020, ob 18. uri Pokrajinska in študijska knjižnica Murska Sobota vabi na domoznanski večer, na katerem bo tekla beseda o narečni poeziji, ki ima svoje zametke že stoletja nazaj.

Read more

Bogastvo jezikovno-literarnega in kulturnega izročila še posebej doživeto in pristno zveni v narečni poeziji. V prekmurščini je ta izvir začel teči že pred stoletji in še danes teče in teče. Komu pa je namenjena narečna poezija, kako doživljamo njen zven, s kakšnimi občutki jo beremo in zakaj v njej pišemo, pesnimo? O tem se bomo pogovarjali s pesnikom Tinetom Mlinaričem, avtorjem sedmih pesniški zbirk, od katerih sta dve v prekmurščini (Vrètine dnìk, 2014; Srečekovači, 2019), in Petrom Kuharjem v vlogi kritičnega bralca.Pogovor bo moderirala dr. Klaudija Sedar.

Dogodek bo pripravljen s skladu s predpisanimi varnostnimi ukrepi NIJZ. Potrebna je predhodna prijava na tel. (02)530 81 10 ali na e-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Photo gallery

Location

Show location

Information

Title

Narečna poezija - izvir, ki je začel teči pred stoletji

Date of Event

18.00

Location

Zvezna ulica 10
9000 Murska Sobota

Categories

Literary event

Published

08.09.2020 12:49

Modified

08.09.2020 12:49

Filtering options

Search

Content type

CATEGORIES
CATEGORIES
CATEGORIES
CATEGORIES

Organisation

Partner

Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam