skok na glavno vebino izjava o dostopnosti
Map  

Mitja Teropšič o svoji najnovejši monografiji Posavski teritorialci v osamosvojitveni vojni 1991

K obeležitvi 30. obletnice samostojnosti Republike Slovenije bova Občina Brežice in Knjižnica Brežice pristopili z izvedbo spletnega pogovora z Mitjo Teropšičem, avtorjem pravkar izdane monografije o posavskih teritorialcih v osamosvojitveni vojni leta 1991, 25. območnemu štabu TO in vojaških vidikih osamosvajanja Slovenije v Posavju. 

Read more

Med pomembnejše dogodke ob letošnjem praznovanju 30. obletnice samostojnosti Republike Slovenije gotovo sodi tudi izdaja omenjene monografije. Ta obravnava razvoj in delovanje Teritorialne obrambe v Posavju, s posebnim poudarkom na ključnih letih 1990 in 1991. Odlikujejo jo izčrpni opisi in analize bojev v Posavju, dodano vrednost pa ji daje povsem nova tema, prikaz razminiranja vojaških objektov v občini Brežice.

Avtor knjige je upokojeni polkovnik Slovenske vojske Mitja Teropšič. Z njim se bo na dogodku pogovarjal bibliotekar dr. Dejan Pacek.

Spregovorili bodo tudi direktorica Knjižnice Brežice mag. Tea Bemkoč, župan Občine Brežice Ivan Molan in predsednik Pokrajinskega odbora ZVVS za Posavje Anton Supančič.

Dogodek bo v četrtek, 10. junija 2021, ob 19. uri, premierno predvajan na YouTube kanalu Knjižnice Brežice.

Photo gallery

Location

Show location

Information

Title

Mitja Teropšič o svoji najnovejši monografiji Posavski teritorialci v osamosvojitveni vojni 1991

Date of Event

četrtek, 10. junij 2021, ob 19. uri

Location

Knjižnica Brežice, Trg Jožeta Toporišiča 1, 8250 Brežice

Published

04.06.2021 11:51

Modified

04.06.2021 11:51

Filtering options

Search

Content type

CATEGORIES
CATEGORIES
CATEGORIES
CATEGORIES

Organisation

Partner

Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam