skok na glavno vebino izjava o dostopnosti
Map  

Glasbeno vodstvo po razstavi FERRY SOUVAN 100

Medobčinski muzej Kamnik (Muzejska pot 3) vabi v sredo, 2. oktobra 2019, ob 19. uri v sklopu Tedna kulturne dediščine na glasbeno vodstvo po razstavi FERRY SOUVAN 100.

Read more

Letos namreč zaznamujemo stoletnico rojstva slovenskega besedilopisca, skladatelja, harmonikarja in podjetnika Ferryja Souvana (1919-1972). V slovensko zavest so se neizbrisno vtisnila besedila Ferryja Souvana za prve Avsenikove uspešnice, omenimo Tam, kjer murke cveto, Večer na Robleku, Na mostu in številne druge. Neprecenljiv je  njegov delež pri porajanju zlate dobe slovenske popevke. Že v petdesetih letih je duhovito priredil  nekatere svetovne uspešnice: vsi si še danes popevamo in požvižgavamo  Moj črni konj (ne rabi uzde), ki jo je v slovenščini prepričljivo interpretiral Rafko Irgolič. Tudi za zgodnje festivale slovenske popevke je prispeval skladbice kot so Z Mojco plesal bi cha-cha-cha ali  Ko bi enkrat še. Kamniku se je poklonil s svingovsko instrumentalno skladbo Deklica iz Kamnika in z besedilom za uspešnico Ansambla Borisa Franka Katrca iz Kamnika.  Tokratno vodstvo po razstavi FERRY SOUVAN 100 bo posvečeno predvsem njegovemu glasbenemu ustvarjanju.

Marko Kumer (1961) je muzejski dokumentalist in glasbeni redaktor. V Medobčinskem muzeju Kamnik je pripravil razstave Kam so šle vse fabrike, Na sodu smodnika, Tone Knaflič – zgodba poštenega kapitalista in Industrija – nostalgija (skupaj s Sašo Bučan). Na tretjem programu Radia Slovenija pripravlja redni tedenski jazzovski oddaji in piše članke o zgodovini jazza in popularne glasbe na Slovenskem.

Vir: https://www.muzej-kamnik-on.net/dogodki/glasbeno-vodstvo-po-razstavi-ferry-souvan-100/

Photo gallery

Location

Show location

Information

Title

Glasbeno vodstvo po razstavi FERRY SOUVAN 100

Date of Event

Sreda, 2. oktobra 2019, ob 19. uri

Location

Muzejska pot 3, 1241 Kamnik

Published

27.09.2019 06:59

Modified

27.09.2019 13:31

Filtering options

Search

Content type

CATEGORIES
CATEGORIES
CATEGORIES
CATEGORIES

Organisation

Partner

Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam