skok na glavno vebino izjava o dostopnosti
Map  

ALMA KARLIN – nove kamrice samotnega srca

Celjska Mohorjeva družba, Pokrajinski muzej Celje in Osrednja knjižnica Celje vabijo v četrtek, 24. septembra 2020, ob 17. uri v lapidarij na Savinjskem nabrežju v Celju na literarni pogovor ALMA KARLIN – nove kamrice samotnega srca.

Pred dobrimi sto leti se je Celjanka Alma Karlin odpravila na osemletno potovanje po svetu, ki ga je strnila v etnološko, antropološko in potopisno delo Samotno potovanje. Almo Karlin pa smo letos spoznali še v drugačni luči, saj je prvič izšla avtobiografska zgodba Daljna ženska, v kateri spregovori o svojem odnosu s protinacističnim ubežnikom Hansom Joachimom Bonsackom, ki ga je v letih 1937–1938 nesebično gostila v svoji rimski hiši v Celju, nenavadni obiskovalec pa je zaznamoval tudi usode drugih Celjanov.
 
O Almi se bosta pogovarjala urednik ALEŠ ČEH in JERNEJA JEZERNIK, prevajalka in ena največjih poznavalk Alme Karlin, avtorica v nemškem prostoru pravkar nagrajene Almine biografije.
 
Vabljeni!
 
Prosimo za najavo vaše udeležbe:
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it., T 03 426 48 00.

V primeru dežja prireditev odpade.

Photo gallery

Location

Show location

Information

Title

ALMA KARLIN – nove kamrice samotnega srca

Date of Event

V četrtek, 24. septembra 2020, ob 17. uri

Location

Muzejski trg 1 a, 3000 Celje

Published

22.09.2020 16:02

Modified

22.09.2020 16:03

Filtering options

Search

Content type

CATEGORIES
CATEGORIES
CATEGORIES
CATEGORIES

Organisation

Partner

Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam