skok na glavno vebino izjava o dostopnosti
Map  

Festival nove novomeške glasbe - večer Antona Podbevška: Generator in Dubzilla

»Grand finale« prvega novomeškega festivala bo potekal na grmskem gradu, predelu Novega mesta, kjer se je rodil mogoče najvidnejši predstavnik novomeške pomladi, Anton Podbevšek.

Anton Podbevešek velja za prvega slovenskega avantgardnega književnika, vzornika Srečka Kosovela in kasneje slovenskih modernistov. Navdihujoče, bodrilno in ključno je vplival in še vedno vpliva na glasbenike in umetnike tega časa. Izjemno pomemben del teh so tudi snovalci, ki predstavljajo alternativni pol tistemu obče sprejetemu ustvarjanju.

Izven okvirjev najdemo tudi domačo zasedbo Dubzilla. Njihova glasba je mešanica
dub-a z elementi elektronike, reggaeja, semplinga, gramofonskih diverzij in sodobnih glasbenih tokov ter žanrov, kot so plesna elektronika, alternativa, rock in post rock. Kot pravijo sami, se vse skupaj zliva v drzen »podgurski dub«.

Dubzilla: Tomaž Rifelj Buc (bobni, loopi), Črt Zorko (bas, bas synth), Luka Švajger (kitara, sampli), Dejan Slak (klaviature, kitare, sintetizator)

Za konec si privoščimo novomeško skupino Generator, ki je pred kratkim navdušila tudi z akustičnim nastopom v oddaji Izštekani na Valu202 z Juretom Longyko. Generator so originalna 9-članska elektro-akustična indukcija.

Zasedba: Vokal (Anina Trobec), Boben (Maksim Špelko), Bas (Primož Špelko), Kitara (Tomaž Zorko, Marko Turk), Klavir/synth (Joseph Wheba), Saksofon (Mitja Turk), Pozavna (Gregor Turk), Trobenta (Denis Androić)

Dogodek je za obiskovalce brezplačen, zaradi omejenega števila obiskovalcev pa je obvezna predhodna rezervacija sedišč na: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Photo gallery

Location

Show location

Information

Title

Festival nove novomeške glasbe - večer Antona Podbevška: Generator in Dubzilla

Date of Event

Petek, 18. september 2020, ob 20. uri, atrij gradu Grm

Location

Grad Grm

Categories

Music event

Published

16.09.2020 11:40

Modified

16.09.2020 11:57

Filtering options

Search

Content type

CATEGORIES
CATEGORIES
CATEGORIES
CATEGORIES

Organisation

Partner

Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam