Map  

3. festival Kamra 2019

V četrtek, 28. novembra 2019 je v Levstikovi dvorani Osrednje knjižnice Celje potekal 3. Festival Kamra. Udeležilo se ga je več kot 60 bibliotekarjev iz vse Slovenije, ki so prisluhnili več predavateljem in se seznanili z uspešnimi projekti in primeri dobrih praks na področju digitalizirane kulturne dediščine.

Slovenska turistična organizacija je predstavila pomen povezovanja kulture, turizma in tehnoloških rešitev, ki je eden izmed ključnih izzivov v Družbi 5.0. Prizadeva si, da izjemno bogato slovensko kulturno dediščino na stičišču Alp, Mediterana, Krasa in Panonske nižine približa tudi tujim gostom. Slovenska turistična organizacija se zaveda, da so ravno kulturni gosti tisti, ki so bolj odgovorni do okolja in dediščine, kar predstavlja eno temeljnih usmeritev slovenskega turizma. Kot primer tega izziva je Thermana Laško pričarala VR doživetje "Spremeni tok zgodovine".

V zadnjem delu programa smo spoznali Momus, spletni vodič, ki popelje po poteh snovne glasbene dediščine Slovenije in izbrane primere zbiranja starih fotografij na družbenem omrežju Facebook ter možnosti povezovanja s portalom Kamra.

Photo gallery

Location

Show location

Information

Title

3. festival Kamra 2019

Date of Event

28. 11. 2019, od 10.00 do 15.00

Location

Osrednja knjižnica Celje

Published

02.12.2019 12:52

Modified

02.12.2019 12:52

Filtering options

Search

Content type

CATEGORIES
CATEGORIES
CATEGORIES
CATEGORIES

Organisation

Partner

Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam