Map  

10. kavarniški večer v Laškem - Martin Pollack

Turistično društvo Laško in Knjižnica Laško Vas vabita na predstavitev knjige Martina Pollacka o Paulini Drolc (roj. Bast) z naslovom Die Frau ohne Grab (Ženska brez groba), ki je nedavno izšla pri avstrijski založbi Zsolnay.
 
Predstavitev bo v četrtek, 10. oktobra 2019, ob 19. uri v Kulturnem centru Laško.
 
Martin Pollack je avstrijski pisatelj, urednik, novinar in prevajalec, ki je za svoje delo prejel številne ugledne nagrade. Njegova družina po očetovi strani – Bast – izhaja iz Laškega. Leta 2005 je v slovenščini izšla knjiga M. Pollacka Smrt v bunkerju o njegovem očetu Gerhardu Bastu, nacističnem zločincu. Knjiga je bila takrat predstavljena v Knjižnici Laško, Martin Pollack pa je bil l. 2017 tudi gost 5. Kavarniškega večera v organizaciji Turističnega društva Laško. Poleg omenjene je v slovenščini izšla tudi njegova knjiga Kontaminirane pokrajine.  O knjigi Die Frau ohne Grab (Ženska brez groba) se bo z avtorjem Martinom Pollackom pogovarjala Jerneja Jezernik, slovenistika in germanistka, urednica, publicistka in prevajalka ter velika poznavalka, prevajalka in avtorica knjig o Almi Karlin.   Paulina Drolc se je rodila leta 1875 v Bastovi družini. Poročena je bila z laškim organistom Francem Drolcem, živela pa sta v Bastovi hiši na Aškerčevem trgu. Po koncu 2. svetovne vojne jo je takratna oblast aretirala in internirala v taborišče Hrastovec. Po nekaj tednih je bila razglašena za mrtvo, njen grob pa je še danes neznan. Pričujoča knjiga je tako neke vrste detektivsko poročilo o tragični usodi nedolžne pripadnice sicer nacistične družine, izvirajoče iz Laškega. 
 
Prijazno vabljeni na predstavitev knjige, pomembne za zgodovino Laškega.
 
Organizatorji: Turistično društvo Laško, Knjižnica Laško in Društvo Šmocl. Pokrovitelj: Krajevna skupnost Laško
 
Zaradi velikega zanimanja je 10. Kavarniški večer prestavljen iz Knjižnice Laško v Kulturni center Laško.

Photo gallery

Location

Show location

Information

Title

10. kavarniški večer v Laškem - Martin Pollack

Date of Event

10. 10. 2019, ob 19.00

Location

Kulturni center Laško

Categories

Literary event

Published

04.10.2019 09:58

Modified

19.10.2019 06:37

Filtering options

Search

Content type

CATEGORIES
CATEGORIES
CATEGORIES
CATEGORIES

Organisation

Partner

Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam