skok na glavno vebino izjava o dostopnosti
Map  

Ob koncu stoletja je nastala veduta Celja, ki jo je slikar Victor Galimberty na hrbtni strani podpisal in datiral s Cilli, dem 8. October 1898. Akvarel prikazuje pogled na Breg in Kapucinski samostan, do katerega čez Savinjo vodi most, ki ga danes ni več. Z levega brega reke vidimo vrsto hiš na drugi strani struge, nad njimi je ob desnem robu delno naslikan samostan. V ozadju na levi se na gozdnati vzpetini dvigajo ruševine Starega gradu, nad katerim se bohoti svetlo modro nebo. Podatki: Victor Galimberty, Celje, 1898, akvarel, na hrbtni s ...

Read more

Ob koncu stoletja je nastala veduta Celja, ki jo je slikar Victor Galimberty na hrbtni strani podpisal in datiral s Cilli, dem 8. October 1898. Akvarel prikazuje pogled na Breg in Kapucinski samostan, do katerega čez Savinjo vodi most, ki ga danes ni več. Z levega brega reke vidimo vrsto hiš na drugi strani struge, nad njimi je ob desnem robu delno naslikan samostan. V ozadju na levi se na gozdnati vzpetini dvigajo ruševine Starega gradu, nad katerim se bohoti svetlo modro nebo.

Podatki:

  • Victor Galimberty, Celje, 1898, akvarel, na hrbtni strani podpis: Victor Galimberty 8. 10. 1898, PMC, G/VI-64. (Pokrajinski muzej Celje).

Photo

Location

Show location

Information

Copyright status

public domain

Copyright

Avtorske pravice so potekle.

Authors

Galimberty, Victor

Time

1898

Keywords

VEDUTE

Relation

Is part of slikovnega gradiva Pokrajinskega muzeja Celje

Digital collections containing this multimedia element

Opis vedut
Vedute, zvesti posnetki naših krajev v 19. stoletju

Date of digitalisation

29.01.2019 13:33

Published

29.01.2019 17:07

Modified

17.01.2020 12:12

Filtering options

Search

Content type

CATEGORIES
CATEGORIES
CATEGORIES
CATEGORIES

Organisation

Partner

Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam