skok na glavno vebino izjava o dostopnosti
Map  

Zmaga za mnenjske rubrike

Bralci so vsebino svojega tednika večkrat presojali negativno, zato je marca 1973 ured­ništvo časopisa skupaj z občin­skima konferencama SZDL Celje in Žalec pripravilo nagradno anketo, v kateri so želeli izvedeti, kaj bralci menijo o svojem glasilu.

Read more
Zgodilo se je prvič, da so z obja­vo v tedniku programsko zasnovo časopisa da­li v javno razpravo. Da bi bila anketa uspešna, so za udeležence pripravili nagradno žrebanje (30 na­grad po 50 din, 10 Libelinih kuhinj­skih tehtnic in 10 servisov tovarne KIL). In rezultati? Na svetu sourednikov, ki so ga sestavljali bralci Novega tedni­ka, so oktobra 1973 predstavili rezul­tate ankete, ki je določila vrstni red najbolj priljubljenih rubrik. Bralci so najraje posegali po rubrikah: Bralci pi­šejo, Njihovo življenje je materinstvo, Mala anketa, Sosed sosedu, Med šti­rimi očmi, Naši znanci, Horoskop, Tednikovi pogovori s kmeti, Interv­juji z delavci in Mali intervjuji – torej temah, ki so obravnavale vsakdanje življenje malega člo­veka. Veliko glasov so dobile tudi raz­vedrilne teme, reportažna rubrika Poglejmo naokrog in Modni kotiček, s katerim so vsak teden razveselili ljudi s plit­kejšimi denarnicami. Ustvarjalci programske sheme No­vega tednika so rezultate upoštevali in novembra 1973 je no­vo shemo potrdil tudi izdajateljski svet.
Redakcijski odbor Novega tednika so leta 1973 sestavljali: Jože Volfand (glavni in odgovorni urednik), Drago Medved (tehnični urednik), Milan Božič, Edi Goršič, Jure Krašovec, Dominika Poš, Zdenka Stopar, Mi­lenko Strašek, Berni Strmčnik in Tone Vrabl, novembra pa sta se re­dakcijskemu odboru pridružila še Branko in Damjana Stamejčič. V veliko pomoč pri nastajanju ted­nika, ki je novembra dosegel naklado 18.600 izvodov (praznična novoletna številka je izšla celo v 21.000 iz­vodih), so bili tudi številni dopisniki, ki so se na pobudo Vinka Langerholca januarja združili v Klub dopisnikov. Na­men kluba, ki ga je vodil Štefan Žvižej, je bil omogočiti lažje in ne­posredno vključevanje dopisnikov v novinarsko delo.

Photo gallery

Information

Categories

society

Author of the digital collection

Janko Germadnik

Keywords

ČASNIKI, ČASOPISI

Published

19.11.2010 08:39

Modified

21.02.2018 07:49

Filtering options

Search

Content type

CATEGORIES
CATEGORIES
CATEGORIES
CATEGORIES

Organisation

Partner

Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam