skok na glavno vebino izjava o dostopnosti
Map  

Zdenko Bombek - fotograf

Zdenko Bombek se je rodil leta1959 v Kopru. Končal je Srednjo pomorsko šolo v Portorožu, smer ladijski strojnik. Njegovo prvo resno srečanje s fotografijo sega v leto 1979, ko je na Japonskem kupil prvi fotoaparat. Kot član posadke na trgovski ladji je takrat začutil potrebo, da zanimivo potovanje po svetu zabeleži in ovekoveči na fotografskem papirju. Kasneje je to preraslo v resnejši hobi in leta 1988 se je odločil za profesionalni premik iz strojništva v umetnost fotografije.

Read more

Leta 1990 je pridobil naziv »samostojni kulturni delavec«. V letu 1994 je v Semedeli najel in uredil fotostudio. Trenutno živi v Kopru, kjer se profesionalno ukvarja z reklamno, modno, poročno in arhivsko fotografijo. Deluje na terenu in v studiu, sodeluje z reklamnimi agencijami, tiskarnami ter posameznimi oblikovalci v večjih in manjših fotografskih projektih.

Ker se fotografija lahko izraža tudi v umetniškem smislu, je v 26 letih ustvarjalne aktivnosti, sodeloval na več skupinskih razstavah in svoja dela predstavil nekajkrat tudi samostojno. Med pomembnejše dosežke lahko uvrstimo sodelovanje pri skupinskem projektu »Podobe fotografov Slovenske Istre« ter v letu 2012, prepoznavno razstavo »Obrazi Kopra«.

V zadnjih letih sodeluje z Ljudsko Univerzo Koper, kjer kot mentor opravlja foto tečaje. Od samega začetka svojega ustvarjanja v fotografiji, ga je v veliki meri zanimala arhivska ter fotografija starejšega datuma, predvsem domačega okolja oz. slovenske Istre.

Photo gallery

Location

Show location

Information

Author of the digital collection

Zdenko Bombek

Keywords

DOKUMENTARNA FOTOGRAFIJA, FOTOGRAFIJA, KULTURNA DEDIŠČINA, PORTRETNA FOTOGRAFIJA, SPOMINI, Spominske fotografije, stare fotografije, FOTOGRAFI

Published

17.12.2018 13:58

Modified

17.12.2018 11:42

Filtering options

Search

Content type

CATEGORIES
CATEGORIES
CATEGORIES
CATEGORIES

Organisation

Partner

Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam