Map  

Zbirka AVDIOVIZUALNO Muzeja novejše zgodovine Celje

V Muzeju novejše zgodovine Celje že vseskozi poteka sprotno, namensko in načrtovano zbiranje ter dokumentiranje AV vsebin. Skupaj z razvojem muzeologije so le-te postale tudi pomemben element v samih postavitvah razstav, kjer je AV gradivo postalo pomemben del interpretacije razstav in hkrati izvrsten vir za nadaljnje raziskave. Read more
V Muzeju novejše zgodovine Celje uporabljamo avdiovizualno gradivo večplastno: AV kot metoda in dokumentacija, AV kot medij in komunikacija ter AV kot edukacija in popularizacija. Objavljeno gradivo tako predstavlja vse tri segmente uporabe AV vsebin v Muzeju novejše zgodovine Celje. Del gradiva je bil posnet iz vidika dokumentacije in situ, del gradiva pa na podlagi scenarijev bodisi za kratke dokumentarne filme, ki se predvajajo v sklopu stalne razstave, bodisi so bili del občasnih razstav, nenazadnje pa jih v muzeju uporabljamo tudi v promocijske in popularizacijske namene.

Photo gallery

Location

Information

Categories

culture

Keywords

AVDIOVIZUALNO GRADIVO, MEDNARODNO SODELOVANJE, MUZEJI, MUZEOLOGIJA, SLOVENIJA, stara fotografija

Published

24.02.2010 00:00

Modified

15.04.2014 16:27

Filtering options

Search

Content type

CATEGORIES
CATEGORIES
CATEGORIES
CATEGORIES

Organisation

Partner

Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam