skok na glavno vebino izjava o dostopnosti
Map  

Z osem na dvanajst strani

V letu 1960, ko so celjski grafičarji in člani uredništva Celjskega tedni­ka slavnostno praznovali deseto ob­letnico delavskega samoupravljanja, je Celjski tednik praznoval že petnaj­sti rojstni dan.

Read more
»Pester družbeno politični razvoj v vedno bolj razgibanem družbenem samoupravljanju in komunal­nem sistemu terja iz dneva v dan večjo potrebo po boljšem in hitrejšem obveščanju državljanov«, so ugotavljali v izdajateljskem svetu, v uredništvu pa so se odločili, da tedniku povečajo obseg z do­tedanjih osem na dvanajst strani. Urednik Tone Maslo je javno vlogo časopisa komentiral: »Preko te javne tribu­ne naj bi se razvijala konstruktivna kritika raznih škodljivih pojavov, bo­disi da gre za birokratizem v poslo­vanju, za neodgovoren odnos posameznikov do skupnosti ali pa za os­tanke preživelih pojmovanj, ki so po­stala ovira napredka.«
Že naslednje leto so s tem namenom uvedli tedensko rubriko »Vaše vr­stice«, danes bi ji rekli pisma bral­cev, v katerih so avtorji člankov raz­galjali nepravilnosti, ki so jih zapa­zili v svojih okoljih. Tudi ostali av­torji - dopisniki so postajali bolj kri­tični in večkrat se je zgodilo, da so nekatere objave sprožile prave polemike, pogostokrat pa tudi opra­vičila za »neljube pomote«, ki so se ob povzemanju informacij dogajale piscem. Mogoče tudi v tem tičijo raz­logi, da uredništvo rubriki ni dalo »ži­veti« dalj časa.
Leto 1962 je zaposlenim pri »Celj­skem« nedvomno ostalo v spominu tudi zato, ker so se jim izboljšale de­lovne razmere. Poleti so se namreč preselili v prostore Celjskega tiska, na Trg V. kongresa 5 (danes Prešer­nova 19), kjer je tednik deluje še danes.

Photo gallery

Information

Categories

society

Author of the digital collection

Janko Germadnik

Keywords

ČASNIKI, ČASOPISI

Published

17.11.2010 14:28

Modified

21.02.2018 07:46

Filtering options

Search

Content type

CATEGORIES
CATEGORIES
CATEGORIES
CATEGORIES

Organisation

Partner

Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam