skok na glavno vebino izjava o dostopnosti
Map  

Vaški vrt v Smledniku

Ideja o ureditvi vaškega vrta je v društvu vzniknila spomladi 2016: Društvo Slovenski center za ustno zgodovino je želelo nekako nadaljevati tradicijo flančnikov izpred leta 1953. To tradicijo nadaljuje prireditev z naslovom Flancanje, ki jo društvo prireja že od leta 2004, toda to je dogodek enkrat na leto, Vaški vrt pa nas lahko vsak dan opominja na vrednote, kot so veselje, zdravje, povezanost z naravo, sodelovanje in ki pomagajo skupnosti do boljšega življenja in trdnejše medsebojne povezanosti.

Read more

Projekt so poleg župnije Smlednik, ki je odstopila zemljišče, podprli tudi KS Smlednik, KUD Smlednik, TD Smlednik, vsi vzgojno-izobraževalni zavodi v KS Smlednik in seveda Občina Medvode. Pri urejanju zemljišča je sodelovalo tudi zelo veliko posameznikov, ki so skupaj opravili približno šeststo ur fizičnega dela, približno 250 ur dela je bilo treba za organizacijo, tudi več kot dvesto rastlin, ki so jih zasadili, je bilo podarjenih.

Photo gallery

Location

Show location

Information

Published by

Knjižnica Medvode

Author of the digital collection

Urška Sešek

Keywords

Smlednik, Medvode, VRTNA ARHITEKTURA, VRTNARSTVO, VRTOVI

Published

05.10.2020 11:58

Modified

29.09.2020 12:31

Filtering options

Search

Content type

CATEGORIES
CATEGORIES
CATEGORIES
CATEGORIES

Organisation

Partner

Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam