skok na glavno vebino izjava o dostopnosti
Map  

Tekmovanja in koncerti

Laška godba je z leti pridobivala na kakovosti. Če so na začetku igrali le na povorkah, so se kaj kmalu pojavile želje in potrebe po dokazovanju. Kar 80 let je imela godba za sabo, ko se je udeležila prvega tekmovanja v Celju in že takrat so godbeniki dokazali, da so najboljši, saj so zasedli prvo mesto. Read more
* 1955. leta je godbo vodil Alojz Covnik, ki je Laščane popeljal do tretjega mesta na Tekmovanju rudarskih godb v Velenju.
* Leta 1997, ko je bila godba že precej utečena, so bili godbeniki že dovolj samozavestni, da so se prijavili na tekmovanje slovenskih godb v tretji težavnostni stopnji. Pod vodstvom Ivana Medveda so v Sežani dokazali, da so sposobni še za kaj več, saj so prejeli zlato plaketo.
* Že naslednje leto (1998) so se prijavili na tekmovanje slovenskih godb v drugi težavnostni stopnji. V Krškem so prejeli srebrno plaketo.
* Leta 2003 so se prebili v prvo težavnostno kategorijo. Na tekmovanju godb v drugi težavnostni stopnji so prejeli zlato plaketo s posebno pohvalo.
* Leta 2008 je Laška pihalna godba napredovala že v koncertno težavnostno stopnjo in na tekmovanju slovenskih godb zopet prejela zlato plaketo s posebno pohvalo.
*  Ob 150-letnici Laške pihalne godbe, pa je le-ta v Laškem organizirala tekmovanje slovenskih godb v koncertni težavnostni stopnji in prejela srebrno plaketo ter številne pohvale na račun organizacije in izvedbe samega tekmovanja.

Photo gallery

Location

Show location

Information

Categories

music, dance

Keywords

godbe na pihala, gostovanja, gostovanja v tujini, KONCERTI

Published

03.09.2014 09:41

Modified

03.09.2014 09:41

Filtering options

Search

Content type

CATEGORIES
CATEGORIES
CATEGORIES
CATEGORIES

Organisation

Partner

Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam