skok na glavno vebino izjava o dostopnosti
Map  

Stanovanjski bloki v Gradišču

Nekdanje Tomšičevo zemljišče je po drugi svetovni vojni upravljala Industrija usnja Vrhnika. Na njem je slovensko gradbeno podjetje »Imos SGP Grosuplje«, enota Igrad, v letih 1975–1980 postavilo stanovanjske bloke Gradišče 13, 15, 17, 19 in 21. Read more
Na travniku je nekdaj stal velik leseni kozolec toplar, ki je služil Tomšičevemu posestvu. Po drugi svetovni vojni je celotno zemljišče pripadlo Industriji usnja Vrhnika. Ta je kozolec zaprla za potrebe skladiščenja smrekovega lubja, ki se je uporabljalo pri strojenju kož. Lubje sta dovažala voznika tovornjakov Jože Šuštaršič - Jošt in Štirn. Pridni otroci so lahko sedeli v njunih kabinah in opazovali razkladanje. V pritličju poslopja je imela svoje prostore tudi Droga. Kasneje je tovarna kozolec predelala v stanovanja za delavce. V njem so stanovali: Mate in Tone Plahtar, Ivan Skubic, Aljoša in Marjan Albreht, Jovo in Stane Njegič, Franc Car ter drugi. Današnje stanovanjske bloke Gradišče 14, 16 in 18 je v letih 1983 in 1984 na tem mestu postavilo gradbeno podjetje »Imos SGP Grosuplje«.


Photo gallery

Filtering options

Search

Content type

CATEGORIES
CATEGORIES
CATEGORIES
CATEGORIES

Organisation

Partner

Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam