skok na glavno vebino izjava o dostopnosti
Map  

Slovo poletju z glasbo na Limbarski gori

Društvo krajanov Limbarska gora pa je organiziralo še eno odmevno prireditev na Limbarski gori. Ob 850-letnici prve omembe limbarskih gospodov Lilinbergov so leta 2006 pripravili Slovo poletju z glasbo na Limbarski gori. 

Read more

Prva prireditev je sovpadala z začetkom delovanja glasbene zasedbe Moravški trio.

Naslednje leto pa so prireditev še obogatili, saj se je prireditvi pridružil lik Johance, ki je v narečju in na humoren način predstavljala in obujala običaje in opravila na podeželju. Prireditev so popestrili in obogatili še ljudski pevci s tematskimi pesmimi. S prireditvijo so ohranjali kulturno dediščino in razveseljevali ljudi ob spominih na stare čase. 

Slovo poletju je štiri leta potekalo na Limbarski gori, kasneje so se preselili v Kulturni dom Moravče. Poleg že znanih glasbenih skupin, se je na tej prireditvi predstavilo lepo število mladih glasbenikov iz Moravške doline ter bližnje in daljne okolice. Prireditev je navduševala vse do leta 2015. 

 

Photo gallery

Information

Author of the digital collection

Kristina Galun

Keywords

Limbarska gora, Moravška dolina, PRIREDITVE, KONCERTNE PRIREDITVE, GLASBA

Published

18.11.2020 22:00

Modified

16.11.2020 23:34

Filtering options

Search

Content type

CATEGORIES
CATEGORIES
CATEGORIES
CATEGORIES

Organisation

Partner

Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam