skok na glavno vebino izjava o dostopnosti
Map  

Slavka v Knjižnici Kozina

V Knjižnici Kozina (Knjižnica Kozina) prirejamo od leta 2008 vsakomesečne razstave, na katerih razstavljajo ljubiteljski slikarji, maketarji, umetniki takšni in drugačni, amaterski ali šolani, kar privablja v našo knjižnico različne profile ljudi. Tudi Slavko Cetin Čufar. V Knjižnici Kozina je razstavljala v marcu 2013. 

Read more

Razstavljavci imajo v Knjižnica Kozina možnost pokazati, s čim se ukvarjajo v polnem ali prostem času, možnost imajo tudi svoja dela prodati, lahko imajo le postavitev, lahko otvoritev. Če imajo otvoritev, si sami izdelajo programček in se predstavijo kot najbolje vedo. Ena izmed domačih, domoznanskih razstavljavk je bila tudi Slavka Cetin Čufar, ki se v prostem času ob pisanju ukvarja tudi s poslikavo na steklo in na druge predmete. 

(https://plus.cobiss.si/opac7/bib/7800728)

Brkinske poti, članek ob razstavi 

Slavka Cetin Čufar med domoznanskimi imeni ni ravno neznanka. Avtorica knjige Brkinske stezice je v kozinski knjižnici na prvi marčevski dan 2013 odprla razstavo starih fotografij, naslovljeno »Brkinska pot preko spominskih fotografij«. Predstavlja utrinke iz časov, ko se je še želo, kosilo, grabilo na roke. Ko so moški nosili »biklbokl« hlače in ko se je za opasilo plesalo tudi po travi, da se je le vrtelo in imelo lepo. Fotografije je v zgodnjih letih dvajsetega stoletja poslikal fotograf iz Trsta, Šimonovim oz. družini Cetin iz Mrš pa nedvomno ostaja nepozaben spomin na prednike in njihovo takratno vsakdanje življenje, najsi bo to šola, raznotera kmečka opravila ali pa le ples in zabava, ko dela ni bilo toliko, ali pa ko so si lahko konec tedna za trenutek oddahnili. Da pa je Slavka tudi drugačne vrste umetnica, pričajo steklene posode, ki jih je porisala z motivi iz narave. Cetin Čufarjevo je predstavila nečakinja Barbara Grželj, da bi pa ne pozabili, da fotografije opevajo domače Brkine, nam je o njih zapela mlada nadebudna pevka iz Ocizle, Nina Počkaj, ki bo kmalu izdala svojo glasbeno zgoščenko, na harmoniko pa je zaigral njen oče, Valter Počkaj. Razstava je na ogled do 15. marca, sledi razstava slikarske sekcije Fotokluba Žarek. (tekst Patricija Dodič, fotografija isto)

Photo gallery

Location

Show location

Information

Author of the digital collection

Dodič, Patricija

Contacts

Patricija Dodič
Cetin-Čufar, Slavka

Keywords

razstava, ETNOLOGIJA

Published

20.12.2018 14:11

Modified

17.01.2019 07:32

Filtering options

Search

Content type

CATEGORIES
CATEGORIES
CATEGORIES
CATEGORIES

Organisation

Partner

Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam