skok na glavno vebino izjava o dostopnosti
Map  

Reorganizacija sistema javnega obveščanja

Reorganizacija sistema javnega obveščanja jeseni 1963 je povzročila kadrovske spremembe tudi pri Celjskem tedniku.

Read more
Okrajni odbor SZDL je opra­vil vidne kadrovske spremembe tako pri glasilu (po novem je bila njegova ustanoviteljica SZDL) kot tudi pri ra­diu. Dotedanjega odgovornega ured­nika Toneta Masla je imenoval za glavnega urednika »Ekonomske eno­te informacije« pri Celjskem tisku, ki je združeval tudi tednik in radio, odgovorni urednik radia je postal Milan Božič, odgovorni urednik Celjskega tednika pa Jure Krašovec. Po dol­gem času so se tudi kadrovsko okre­pili in pripravili nov vsebinski kon­cept, ki pa se ni bistveno razlikoval od prejšnjih.
Soočiti so se morali tudi z novimi ekonomskimi težavami, ki so se pojavile z ukinitvijo prejšnjih ugodnosti za časopisna podjetja. Celjski tednik je po novem izhajal pod okriljem grafičnega pod­jetja Celjski tisk, kjer je imel zago­tovljeno finančno varnost, saj so za tiskarne, ki so izdajale politične ti­ske, veljale številne ugodnosti. V ok­viru Celjskega tiska je izhajal šest let - do ukinitve okrajev v letu 1965.

Photo gallery

Information

Categories

society

Author of the digital collection

Janko Germadnik

Keywords

ČASNIKI, ČASOPISI

Published

17.11.2010 14:37

Modified

21.02.2018 07:47

Filtering options

Search

Content type

CATEGORIES
CATEGORIES
CATEGORIES
CATEGORIES

Organisation

Partner

Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam