skok na glavno vebino izjava o dostopnosti
Map  

Prvi sejem notranje transportne opreme v Mariboru

Na sejmu so se predstavila mnoga jugoslovanska podjetja s proizvodi za notranji transport kot npr. Avtomacija Ljubljana, Rog Ljubljana, Primat Maribor, Chrom Metal Velenje, Vulkan Reka ipd. V okviru sejma so potekala tudi strokovna predavanja in tekmovanje voznikov viličarjev.

Read more

Sejem je potekal na razstavišču ob Ulici kneza Koclja v Mariboru.1

Predstavila so se jugoslovanska podjetja s proizvodi za notranji transport: Avtomacija Ljubljana, Rog Ljubljana, Primat Maribor, Chrom Metal Velenje, Vulkan Reka, Avtoremont Sežana, Kovinarska Krško, Litostroj Ljubljana, Elektro-dvigalo Ljubljana, LIV Postojna, Rade Končar Zagreb, Avto-prevoz Tolmin, Čelik Križevci, Zastava Knić, Strojna, Transom Maribor, Metalna Maribor, Rade Končar Zagreb, Žica Kanal, Splošno obrtno podjetje Krško, Elvod Kragujevac.

Pod strokovnim vodstvom Jugoslovanske zbornice za paletizacijo iz Beograda in poslovnega združenja Avtomacija iz Ljubljane so potekala strokovna predavanja o transportu v industriji. Predstavili so še usposabljanje voznikov viličarjev. Tekmovanje voznikov viličarjev je potekalo pod pokroviteljstvom INDOS-a, industrije transportnih in hidravličnih strojev iz Ljubljane.

Na sejmu so predstavili valjčni transporter, kombiniran z gumijastim transporterjem, verižni transporter, viličarje, notranja transportna vozila, lažjo opremo za transport in notranji transport v proizvodnji.

Udeleženci strokovnih predavanj so si v tovarni Marles Maribor ogledali način transporta v lesni industriji in transporterje, ki jih je izdelalo podjetje Chrom Metal iz Velenja.2

Sejem je obiskalo več kot 10.000 obiskovalcev.

Viri:

1. P., S.: Kaj vidijo obiskovalci na sejmu. V: Večer, 5. 4. 1965, str. 3.
2. Začetek strokovnih predavanj. V: Večer, 7. 4. 1965, str. 4.

 

Location

Show location

Information

Author of the digital collection

Sabina Lešnik

Keywords

Maribor, SEJMI, TRANSPORT

Published

31.12.2015 09:07

Modified

07.05.2020 15:46

Filtering options

Search

Content type

CATEGORIES
CATEGORIES
CATEGORIES
CATEGORIES

Organisation

Partner

Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam