skok na glavno vebino izjava o dostopnosti
Map  

Prireditve v gradu Žužemberk

Poletne grajske prireditve na žužemberškem gradu so niz kulturnih dogodkov, ki potekajo od junija do oktobra. Od leta 1997 jih uspešno organizira Turistično društvo Suha krajina iz Žužemberka. Read more
Na poletnih grajskih prireditvah je veliko pozornosti namenjeno koncertom klasične glasbe, likovnim razstavam, razstavam fotografij, gledališkim predstavam, predavanjem ter večerom pesmi, plesa in poezije. Prireditve potekajo v enkratnem ambientu obokane grajske kletne dvorane.

Osrednji dogodek poletnih grajskih prireditev, ob katerem Žužemberk slavi svoj občinski praznik, pa so Trški dnevi. Na Trških dnevih, ki so že mednarodno prepoznavni, se zvrsti preko 400 nastopajočih, niz prireditev, med katerimi izstopa Srednjeveški dan na žužemberškem gradu, pa obišče preko 10.000 obiskovalcev.

Omenjene prireditve so že tradicionalne in pomenijo gibalo kulturnega dogajanja na celotnem območju Občine Žužemberk, Suhe krajine in tudi zgornje doline reke Krke. Z grajskimi prireditvami se izboljšuje prepoznavnost tega območja, izboljšujeta se turistična ponudba in tudi turistični obisk. Ob tem pa je potrebno poudariti, da se grajske ruševine z uspešno obnovo spreminjajo v osrednji turistični objekt v Občini Žužemberk in v Suhi krajini.

Photo gallery

Filtering options

Search

Content type

CATEGORIES
CATEGORIES
CATEGORIES
CATEGORIES

Organisation

Partner

Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam