skok na glavno vebino izjava o dostopnosti
Map  

Pozdrav iz Rogaške Slatine

Pričujoča digitalna zbirka je nastala na podlagi razstave "Pozdrav iz Rogaške Slatine", s katero je Knjižnica Rogaška Slatina decembra 2016 obeležila Ta veseli dan kulture.

Read more

Tokrat smo vam predstavili izbor najstarejših in zagotovo tudi najlepših razglednic z motivi Rogaške Slatine, natisnjenih konec 19. in v začetku 20. stoletja, ki so del veliko obsežnejše zbirke starih razglednic Knjižnice Rogaška Slatina.

Rogaška Slatina je bila v 19. stoletju pomembno zdravilišče, ki je s svojimi zdravilnimi vrelci mineralne vode in lepo urejenim parkom ter sprehajalnimi potmi v okolici privabljalo goste od blizu in daleč. V želji ohranjanja slikovnih spominov na bogato kulturnozgodovinsko preteklost zdravilišča Rogaške Slatine, v okviru domoznanske dejavnosti Knjižnice Rogaška Slatina precej pozornosti namenjamo zbirki starih razglednic. Dandanes naša zbirka obsega preko devetsto razglednic, natisnjenih ali poslanih med leti 1891 in 1945. Najdragocenejši del zbirke predstavljajo litografije iz t. i. »zlate dobe« razglednic.

 

Photo gallery

Location

Show location

Information

Author of the digital collection

Maja Mohorič

Keywords

stare razglednice, ZBIRATELJSTVO, 19. stoletje, začetek 20. stoletja, URBANIZEM

Published

21.11.2017 12:38

Modified

21.11.2017 12:38

Filtering options

Search

Content type

CATEGORIES
CATEGORIES
CATEGORIES
CATEGORIES

Organisation

Partner

Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam