skok na glavno vebino izjava o dostopnosti
Map  

Polemike in kritike

Stroga politična dikcija časnika se je polagoma začela to­piti, prostor ostre obsodbe je začela zavzemati polemika. Pisati »polemično in kritično« je bila tudi osnovna orientacija uredništva, ki je med drugim ugotavljalo, da bo moral list v bodoče »bolj kot doslej sprem­ljati delo organov delavskega in druž­benega upravljanja, ki je osnova na­še poti k boljšemu življenju, za kar so naši delovni ljudje globoko in življenj­sko zainteresirani«.

Read more
Uredniška politika je rojevala prve sa­dove. V letu 1956 je Celjski tednik dobil 1000 novih naročnikov, vendar ustvarjalci časnika s tem niso bili za­dovoljni. Ugotavljali so, da je časnik, ki je »mnogim ljudem na vasi edini informator, svetovalec in tudi dobri prijatelj«, vse premalo razširjen »v planinski, kozjanski, šmarski in ro­gaško-slatinski občini«.
In kakšen je bil Celjski tednik leta 1957, ko je izhajal na osmih straneh? Splošne novice, Pogled po svetu (stalna rubrika Tineta Orla) in Aktu­alni dogodki s Celjskega so bili ogrodje vsake izdaje. Temu so sledi­le še ostale rubrike. Kulturni obzor­nik je prinašal novosti s kulturnega področja, Življenje na vasi pa utrin­ke s podeželja. V Našem razgovo­ru so objavljali intervjuje s »prepro­stimi delovnimi ljudmi in občani«, no­vice iz gospodinjstva je prinašala rubrika Že­na in dom, splošne novice iz na­ših krajev pa rubrika Iz Celja in za­ledja. Vsaka številka tednika je imela tudi obvezne »Šport«, »Obja­ve in oglase« in »Zanimivosti«. Spro­ti pa so bralce obveščali tudi o rojs­tvih otrok v vsakotedenski rubriki Gibanje prebivalstva.

Photo gallery

Information

Categories

society

Author of the digital collection

Janko Germadnik

Keywords

ČASNIKI, ČASOPISI

Published

17.11.2010 13:44

Modified

21.02.2018 07:46

Filtering options

Search

Content type

CATEGORIES
CATEGORIES
CATEGORIES
CATEGORIES

Organisation

Partner

Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam