skok na glavno vebino izjava o dostopnosti
Map  
Po zadnjih statističnih podatkih je bilo v Sloveniji ob začetku leta 2013 starejših od 64 let 17,1 %; projekcije prebivalstva za Slovenijo pa napovedujejo še bistveno povečanje števila in deleža starejših med celotnim prebivalstvom, saj naj bi se starostna sestava prebivalstva Slovenije v naslednjih 50 letih zelo spremenila. Do leta 2060 bo star več kot 64 let povprečno že vsak tretji prebivalec. Način in kakovost življenja starejših postajata vse pomembnejša za celotno družbo. S kakovostnim življenjem ohranjajo starejši svojo samostojnost in neodvisnost od družbe ter socialno in kulturno povezanost s svojim okoljem. Vloga vseživljenjskega učenja je tu izredno pomembna. Read more
Članstvo v Univerzi narašča skladno s staranjem populacije, zato bosta način organiziranosti in vir financiranja dejavnosti za starejše  izziva, ki se ju bo potrebno lotiti v naslednjem desetletju. Na tem področju so aktivne mnoge druge inštitucije, vendar je  knjižnično okolje specifično, saj  nudi s pestrim izborom knjižničnega gradiva vsem vrstam učenja odlične spodbude in uporabnikom knjižnice prostor za kulturno druženje  tudi  izven časa organiziranih dejavnosti.

Photo gallery

Information

Categories

society

Keywords

IZOBRAŽEVANJE, UPOKOJENCI

Published

09.12.2015 13:59

Modified

15.12.2015 09:59

Filtering options

Search

Content type

CATEGORIES
CATEGORIES
CATEGORIES
CATEGORIES

Organisation

Partner

Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam