skok na glavno vebino izjava o dostopnosti
Map  

Ne zgodi se prav pogosto, da bi lahko spoznali človeka, ki je svoje življenje posvetil tolikim zanimanjem, kot profesor Pavel Kunaver.

Read more
V prvi vrsti je bil pedagog, ki je svojim dijakom poskušal približati lepote narave. Kot planinec, skavt, tabornik, jamar, astronom in likovnik je bil predan ljubitelj in varuh narave. Pošten sam do sebe, do drugih in do dela, ki ga je opravljal z ljubeznijo, je popeljal generacije mladih ljudi v čudesa narave in vesolja.

Malokomu uspe to, kar je profesorju Pavlu Kunaverju uspelo v njegovem dolgem življenju. Zapustil nam je 36 knjig, množico strokovnih in poljudnih prispevkov v medijih, številne dokumentarne fotografije, akvarele in neprecenljive spomine.

V letošnjem letu praznujejo vse »njegove« generacije 120. obletnico rojstva Pavla Kunaverja.

Razstava o Pavlu Kunaverju, popotniku skozi čudesa narave in vesolja, je bila na ogled v poletnih mesecih 2009 v Slovanski knjižnici, enoti Mestne knjižnica Ljubljana. Avtor razstave in digitalne zbirke je bibliotekar Jurij Primožič.
Photo gallery

Information

Keywords

ASTRONOMIJA, DOMOZNANSTVO, JAMARSTVO, Kunaver, Pavel, PEDAGOGIKA, SKAVTI, TABORNIŠTVO, UČITELJI

Published

12.11.2009 00:00

Modified

10.03.2016 11:03

Filtering options

Search

Content type

CATEGORIES
CATEGORIES
CATEGORIES
CATEGORIES

Organisation

Partner

Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam