Map  

Okrogla miza o vodnih mlinih v Mirnski dolini

Na okrogli mizi o vodnih mlinih v Mirnski dolini predstavili delo domačina Rudija Žiberta Vodni mlini v Mirnski dolini ter z zanimivimi gosti s področja varovanja tehniške dediščine, mlinarstva, raziskovanja zgodovine in muzejev na prostem razpravljali o pomenu ohranjanja vodnih mlinov kot kulturnih spomenikov za naše zanamce. Read more
V pogovoru so sodelovali eden največjih poznavalcev tehniške dediščine na Slovenskem mag. Tadej Brate, kustosinja Dolenjskega muzeja Ivica Križ, konservatorski svetovalec mag. Dušan Štepec, mlinar Mirko Zakrajšek, arhitekt dr. Iztok Kovačič iz trajnostno in ekološko naravnane Občine Šentrupert in Martina Mavsar, ki nam je predstavila Mlinarjevo pot v Občini Škocjan. Okroglo mizo je vodil in moderiral Marko Kapus.
Mlini gospoda Žiberta spremljajo že od mladosti, zato se je po upokojitvi lotil zahtevnega zbiranja gradiva in popisa vodnih mlinov celotne mirnske doline. Predgovor je prispeval mag. Dušan Štepec in v njem poudaril, da se pomena in vrednosti dediščine premalo zavedamo. Zato je še toliko bolj pomembno in dragoceno, da nas avtorji, kot je Rudolf Žibert spomnijo na to, kar imamo. Hkrati nas opozarjajo, da nam tovrstna dediščina dokončno propade, še preden jo bomo dodobra spoznali.

Photo gallery

Location

Show location

Information

Keywords

MLINARSTVO, MLINI

Published

25.02.2015 14:26

Modified

25.09.2015 12:07

Filtering options

Search

Content type

CATEGORIES
CATEGORIES
CATEGORIES
CATEGORIES

Organisation

Partner

Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam