skok na glavno vebino izjava o dostopnosti
Map  

Oder treh herojev: dejavnosti za mlade

Mladi, otroci in najstniki so enakopravno vključeni v delo društva. Sodelujejo pri pripravi predstav za otroke in mlade kot igralci, izdelovalci lutk in drugo. Pri ustvarjanju jih usmerjajo mentorji. Mini lutkovni oder pripravlja srečanja s skupinami otrok iz vrtca, ki spoznavajo kako nastane lutkovna predstava.

Read more

KUD Pirniče je v sodelovanju s Ciciglejem devet let organiziralo lutkovni festival Lutkovni pristan in otroke povabilo na skoraj sto predstav, ki so otroke popeljale v čarobni svet lutk. Na festivalu so sodelovale gledališke skupine z vsega sveta, ki so predstavile najrazličnejše lutkarske tehnike.

V društvu imajo kar dve lutkovni sekciji, Lutkovni oder in Mini lutkovni oder. Malo starejši mladi pa se vključujejo v sekcijo Oder mladih kjer se srečajo z resnim gledališkim delom.

Največji uspešnici KUD Pirniče za mladino sta bili Leteča žaba za otroke in Evgen za mlade.

Vir: KUD Pirniče, Peter Militarev

Photo gallery

Location

Show location

Information

Categories

culture
theatre

Published by

Knjižnica Medvode

Author of the digital collection

Tatjana Mavrič

Partners

KUD Pirniče

Keywords

AMATERSKO GLEDALIŠČE, GLEDALIŠKI PLAKATI, LUTKOVNO GLEDALIŠČE, kulturno-umetniška društva, KUD Pirniče, Pirniče, Medvode

Published

08.11.2018 08:08

Modified

08.11.2018 07:34

Filtering options

Search

Content type

CATEGORIES
CATEGORIES
CATEGORIES
CATEGORIES

Organisation

Partner

Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam